Temperature not reading

It Has been going on for awhile. Nanit just stop having the room temperature and Moisture %. I have unplugged. Re-download the app and no luck. Can anyone help? I loved having this Feature so I can adjust to my child’s room

Best Answers

  • Fballan
    Fballan Member
    Answer ✓

    Hey I had the same issue . I unplugged the camera wait for like 10 sec and plug it in again . It fixed my issue

  • NanitMelanie
    NanitMelanie Nanit Team
    Answer ✓

    @stephntr let us know if resetting your camera does the trick, if not - let me know so we can investigate further!

«13

Answers

  • Fballan
    Fballan Member
    Answer ✓

    Hey I had the same issue . I unplugged the camera wait for like 10 sec and plug it in again . It fixed my issue

  • NanitMelanie
    NanitMelanie Nanit Team
    Answer ✓

    @stephntr let us know if resetting your camera does the trick, if not - let me know so we can investigate further!

  • Hello @Melanie I have tried resetting multiple times hoping it would come back but it has not. I would like to see if you can help look into it further. It is a really helpful tool for me to see it

  • @stephntr happy to! I've escalated this over to our support team, they will be in touch with you directly via email to investigate further and find a resolution for you!

  • Hi @Melanie i have the same issue, I’ve tried resetting and also emailed support but had no response. Please can you help escalate?

  • stephntr
    stephntr Member
    edited October 2021
    1. Remove the Nanit camera from the stand for 5 minutes.
    2. While you wait, unplug the Nanit from the wall.
    3. Uninstall and then reinstall the app on your phone.
    4. It is recommended that you reset your router (unplug it, wait a few minutes, and plug it back in) during this time, just to be thorough.
    5. After 5 minutes, plug the Nanit back into the wall, reattach the Nanit to the stand, and let it boot back up. It’s back on when the red IR light flashes and you hear a click. This may take up to 2 minutes.
    6. After it is completely booted up, reset the Nanit:


    ^ i did all the steps above and it was back up and going again! works just fine now @Jade

  • I’ve done all of those things and it still doesn’t work. It’s very frustrating.

  • @Melanie we are having the same issues with the temperature. it seems to work on the travel stand but not the wall mount stand. Would you be able to help?

  • I have just updated to the new Pro and stopped working with the new camera, reset and done all steps above a few times and nothing. Tried the old camera and worked straight away. Im thinking its a software issue

    Anyone eles upgrade to the new camera and still using habit plus stand ?

  • @MJW I just submitted this over to our support team so they can take a look! we will be in touch with you soon.